Beelddenken

Beelddenken

 

Beelddenkers nemen waar met al hun zintuigen. Ze denken in plaatjes, kleuren en gevoelens. Vanuit het geheel gaan ze al associërend naar de oplossing. Ze kunnen voorstellingen vanuit meerdere gezichtspunten bekijken en als werkelijkheid ervaren. Ze denken snel, met wel 32 plaatjes per seconde! Deze leerlingen worden op school vaak als zwakker gezien, maar dat is meestal onterecht. Zij zien zij de oplossing juist heel snel, maar vinden het lastig om dat onder woorden te brengen of op te schrijven.

 

Op school wil men een duidelijk antwoord op een vraag of een som. Als je dat moeilijk vindt, dan word je onzeker. Je raakt in de war. En dan is het antwoord al snel fout. En dit gebeurt steeds vaker. Waarom snapt de leerkracht mij niet? Deze onzekerheid kan uiteindelijk ook je gedrag gaan beïnvloeden.

Ook op je werk kun je hierdoor vastlopen.

 

In mijn praktijk help ik visueel ingestelde kinderen en volwassenen. Je leert je gave in te zetten om op een andere manier om te gaan met jouw dyslexie, dyscalculie, AD(H)D of handschriftproblemen. Je leert te ontspannen en krijgt weer vertrouwen in jezelf!

 

                   Leren door te creëren

Praktijkgegevens:

Fahrenheitstraat 14,

3817WD Amersfoort

Mobiel: 06-15209156

E-mail: m.bastianen@gavegave.nl

 

Marianne Bastianen is lid van de Davis Dyslexia Association International. Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International