Hoe werkt een Davis Counseling?

Hoe werkt het?

Intakegesprek en doel

We starten met een intakegesprek van ongeveer een uur. Ouders en kind spreek ik apart van elkaar. Daarna bepalen we samen of een Davis® Counseling geschikt is en formuleren we het doel.

De kosten voor de intake met het kind bedragen 90 euro. Als de counseling doorgaat zal dit bedrag niet gefactureerd worden.


De counseling

Een dyslexiecounseling duurt ongeveer 30 uur, verdeeld over 5 à 6 dagen in een zo kort mogelijke periode (2-3 weken). Dit vindt bij voorkeur plaats onder school- of werktijd.

Voor dyscalculie of AD(H)D moet rekening gehouden worden met een wat langere periode (8 a 9 dagen).

Iedere persoon is uniek en leert anders. Een counseling is maatwerk, alles hangt af van wat we samen tegenkomen. Tussendoor doen we focus-, waarnemings- en balansoefeningen. Want balans = ontspanning! En we gaan lekker naar buiten en leren spelenderwijs.

 

 

Evaluatie en follow-up

Er volgt een eindverslag met foto’s en er vindt een evaluatie plaats. Een gesprek met de leerkracht behoort ook tot de mogelijkheden.

Verder geef ik alle materialen mee die nodig zijn om thuis verder te oefenen.

Er worden ook twee terugkommomenten ingepland. Deze zitten bij de prijs inbegrepen.

Praktijkgegevens:

Fahrenheitstraat 14,

3817WD Amersfoort

Mobiel: 06-15209156

E-mail: m.bastianen@gavegave.nl

 

Marianne Bastianen is lid van de Davis Dyslexia Association International. Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International